Spor | AJANSHABER.NET

GS Yöneticisi Güneş’ten Sounnes’in Kadıköy’de diktiği bayrağın yıl dönümünde şampiyonluk mesajı

Galatasaray Yöneticisi Güneş’ten Sounnes’in Kadıköy’de diktiği bayrağın yıl dönümünde şampiyonluk mesajı

Eren Turan – BHA/ANKARA

Trendyol Süper Lig’de 33. hafta mücadeleleri tamamlandı. Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray evinde Pendikspor’u zorlanmadan 4-1 ile geçti ve puanını 90’a yükseltti. Fenerbahçe ise zorlu Sivasspor deplasmanında 90+4. dakikada kalesinde gördüğü penaltı golü ile 2 puan bıraktı ve sarı-kırmızılı takımın 4 puan arkasına düştü.

Avantajı ele geçiren Galatasaray hedefe kilitlendi

Süper Lig’de son 5 haftaya girilirken Galatasaray, Fenerbahçe’nin puan kaybıyla büyük avantaj elde etti.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Maruf Güneş’te Galatasaray’ın elde ettiği avantajın ardından sarı-kırmızı kulübün Graeme Souness paylaşımını alıntıladı ve şampiyonluk hedeflerini vurguladı.

“Şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayız”

Güneş, kulübün şampiyonluğa kilitlendiğinin altını çizerek, “Herkes konuşabilir, biz başta başkanımız ve yönetim kurulumuz olmak üzere, teknik heyetimiz, futbolcularımız ve tüm personelimizle şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayız… İyiler her zaman kazanır.” dedi.

Galatasaray, Kadıköy’de sahanın ortasına bayrak diken Souness’i unutmadı

1995-1996 sezonunda Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası Finali’nde karşı karşıya geldi. İlk maç sarı-kırmızıların ev sahipliğinde Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynandı ve Galatasaray 1-0 kazandı. İkinci maç Kadıköy’de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynandk ve 1-1’lik skorun arından Galatasaray, Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. Ancak gecenin en çok konuşulan ve tarihe geçen olay Galatasaray’ın teknik direktörü Graeme Souness’ın Fenerbahçe stadının ortasına Galatasaray bayrağını dikmesiydi. Bu hareket, ezeli iki takımın tarihine geçen anlardan biri olarak hafızalarda yer aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu